lørdag den 30. januar 2010

Almendannelse

Jeg har gravet mig ned i mit projekt. Forventer at komme op til overfladen igen om en 4 ugers tid, når projektopgave er afleveret og eksamen forhåbentlig overstået. Ja, det er jo ikke bare sådan at gå i skole igen når man har dalret rundt i 1½ år herhjemme og passet børn. Men det er dejligt! Men også lidt deprimerende: På mit kursus er der kun folk med en eller anden form for videregående uddannelse - deriblandt en hulens masse ingeniører. Det er vanvittigt dygtige folk. Der er ingen sære snegle, men søde og sociale mennesker der har tonsvis af erfaring, ideer og pågangsmod. Mange af dem har en eller anden specialisering - noget de er rigtig dygtige til, på fagområder hvor de stort set er alene om at at havde denne ekseprtise i kongeriget. Alligevel sidder de der og er arbejdsløse. Hvad er det her for noget spild af ressourcer??? Det er forrygt. Det er spild af penge - for den enkelte og for resten af nationen - og det er spild af menneskelige ressourcer - selvom de nu ikke ligner nogen der umiddelbart har tænkt at lade sig knække. Nå. men jeg fatter det bare ikke.

Det var så et spidespring. Det jeg egentlig ville sige var at jeg også har gang i et andet projekt. Et dannelsesprojekt. Jeg har nemlig aldrig set Matador. Ja, det er fuldstændig uhørt, og jeg har dermed store huller i almene dannelse og min viden om danmarkshistorien. Ja, jeg har jo ikke engang fået historieundervisning i en dansk folkeskole, så alt hvad der foregik her til lands inden 1996 hvor jeg landede her, står meget uklart for mig. Det er jo for dårligt. Det var der åbenbart flere der syntes, så i julegave fik jeg denne her DVD-boks. Det er faktisk spændende! Jeg havde ikke forventet at jeg sådan skulle blive grebet af det. Men nu er det altså spændende hvordan det skal gå med Damernes Magasin, og om ham der Mads Skjern er en fupmager eller bare en dygtig forretningsmand.

Jeg tror der er ved at være tid til et lille afsnit almendannelse.

4 kommentarer:

  1. Hvor sjovt at du ikke har set Matador - en serie, som rigtig mange danskere har set mindst 5 gange; selv har jeg nylig rundet de 3 ;-)

    SvarSlet
  2. Ja, jeg har følt mig lidt som den sidste i verden der ikke havde set den. Til og med nordmænd har set Matador!

    SvarSlet
  3. Det har de da *LOL*
    Personligt vil jeg mene, at man minimum skal se den 2 gange, for nogle ting ryger ligesom forbi første gang! Men reprisen kan du så tage, når Jeres vidunderlige pigebørn skal opleve lidt Danmarkshistorie få år frem i tiden :-D

    SvarSlet
  4. Ja, jeg er normalt ikke dén der gider at se film eller læse den samme bog to gange. Men lige Matador - tja, det kunne jeg jo nok finde på at se igen en gang i fremtiden.

    SvarSlet