lørdag den 17. oktober 2009

Ferieslut

Så er vi landet herhjemme igen efter efterårsferie og sommerhus. Kunne altså nemt lige brugt et par dage mere i det hus. Vi har været ved Ajstrup Strand, lige syd for Århus. Et ældre sommerhus som sådan med arkitektoniske termer ville være svært at placere inden for en bestemt stilretning, men hyggeligt på sin helt egen måde. Haven bød på legehus i tre plan (ja, der var også gravet ud til kælder. Ølkælder, selvfølgelig, hvor turboen tilbragte mistænkelig meget tid), et gyngestativ og et lille lege-minaret, selvfølgelig.




Chilien og jeg har tilbragt endel tid langs vandet. Hun forøgende sovende i barnevognen, og mig med kaeraet. Og jeg er så vendt hjem med et par hundrede billeder i kameraet. Men det var altså bare så smukt. Se selv:





Det bedste ved at være på ferie, er at man må gøre alt det man ikke må til hverdag (nånej, ikke sove længe. Lige dén bed børnene ikke på, desværre). Så vi har set fjernsyn. Virkelig, til den store guldmedalje til vi blev firkantede i øjnene (og når man nu er så uvant med det der fjernsynskiggeri, skal der faktisk ikke ret meget til) med ret store mængder Toffifee og Toblerone til. Men vi har jo også haft delvist pragtfuldt vejr, så torsdagen skulle gå med leg på stranden, havde mor bestemt. Men der var bare ikke taget højde for vinden, der hurtigt sende den fine sand ind i øjne og mund på de søde små. Der var koldt og sandslottet blæste hele tiden i stykker. Så vi gik hjem og drak noget kakao. Nedenfor ses de inden krisen indtrådte:

Vi lagde ellers hårdt ud i vores ferie med en dag i Århus. Turboen bliver hurtig træt af forretninger, så ret meget shopping blev det ikke til - bortset fra en tur i H&M hvor vi ekvpierede stort set hele familien med vinterjakker, fleecetrøjer, huer og vanter. For der var bare KOLDT. Overalt. Og det havde husmoderen ikke taget højde for da hun pakkede (havde godt nok husket både vinterjakke, hue og vanter til sig selv, men ikke til børnene. Onde mor. Men man kan jo ikke få det hele med). Derefter tog vi på Århus Kunstbygning der havde et rigtig fint værksted i deres café, hvor børn kunne komme og male og lime med diverse materialer. Så her faldt turboen hurtigt i staver. Vi havde tidligere på ugen været forbi Brandts og deres klippe klistre efterårsferieværksted - også med meget stor success.
Vi fik jo også vores del af regnvejret der over i Jylland i går, men dagen skulle meget passende bruges på familiebesøg i Silkeborg, så det gjorde jo ingen ting. Synes i ddet hele taget vi har fået endel ud af vores dage, inklusive afslapning, så nu skulle vi være rimelig godt rustet til hverdagen igen lige om lidt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar