søndag den 9. september 2012

Weekenden i mad & drikke

Det har sørme været en god weekend, det her. Farmand havde arrangeret. Først børnepasning fra i går morges til idag. Børnene blev sat af på vej til København.  Vi tog ind på hostel (der var vist noget med en landskamp og en maraton, der havde beslaglagt alle hotelværelser i byen). Men Generator er et udmærket sted - pænt og nyt og meget centralt. Derefter lagde vi ud med brunch på Kalas i Nansensgade, hvor vi kunne nyde et måltid uden afbrydelser.



Så gik turen videre til Brewpub, hvor vi fik sådan et smagskit med fem forskellige øl. Rigtig godt øl, de har der - og hyggelig gårdhave.

Vi vandrede videre til Vesterbro og øl-stedet over dem alle: Mikeller. Øl i særklasse og super hyggeligt sted - med lidt sløv betjening, men skidt pyt.


Aftensmaden indtog vi på Madklubben i Store Kongensgade. Jeg kan rigtig godt lide konceptet - sådan lidt Ikea-agtigt i det. Deres resturanter er store med plads til mange gæster. Der er ikke vanvittigt mange menuer at vælge mellem, men få gode ting. Maden er yderst rimelig og kvaliteten er i topklasse, og betjeningen er yderst vaks og serviceminded. Jeg spiste kyllingelår til hovedret, med majs på. Jeg ved ikke noget om kyllingens oprindelse, men det var sandsynligvis ikke optøet kyllingelår fra Nettos køledisk. Og majsen smagte heller ikke som microoptøede majs, vi nogle gange får herhjemme når det skal gå rigtig stærkt.


Sådan fik man en dag til at gå med at æde og drikke sig på kryds og tværs gennem København. I morges smuttede vi efter en hurtig gang morgenmad på hostelet. Kom kørende en lille smule forvirrede ud ved Kongens Nytorv, hvor en betjent på motorcykel bestemt råber ind ad farmands åbne vindue at han skal køre ind til siden. Shit, shit, shit. Han ville lige gøre os opmærksomme på at vi var kommet kørende ud på Nytorv ad en ensrettet gade. Den forkerte vej, Shit. Jeg forklarede at vi havde været så optaget af gps´en, for der var noget der ikke passede (hvilket jo så var naturligt nok). Så blev vi belærte om at man skulle holde øje med skiltene - ikke gps´en. Nå, men vi så nok noget himmelfaldne ud, for vi anede altså ikke at gaden var ensrettet (fordi vi jo ikke havde set skiltene....). Betjenten spurgte hvor vi skulle. "Til Fyn" siger vi så med vores aller mest uskyldige mine. Betjenten griner - som i "Fyn???? Hvad skal man på Fyn? Hvem fanden tager til Fyn? Stakkels forvirrede forvildede provinsboere". Så fortæller han os hvor vi skal køre og ønsker os god tur. Og vi slap for nok en kæmpe bøde og et klip i kortet.

Nåmmen. Jeg nåede også et smut forbi denne her biks på vesterbro i går. Godt nok mange barndomsminder samlet på ét sted. 


Farmand gik amok i øl fra Nøgne Ø. Jeg fik hamstret barndomsmindet over dem alle - en pakke af dem her. 

For at rette lidt op på det hele, har jeg lige afsluttet weekenden med en 17 km løbetur.

1 kommentar:

  1. Det er super, at I giver Jer tid til "os 2" hyggeweekend :)

    Ham strisseren må være en af de få ikke-jyder i hovedstaden, hva', men han burde udstationeres et års tid i det fynske, så han kunne blive noget klogere *LOL*

    17 km, ja så er lidt af øllet vel blevet forbrændt, og formen genetablet til nok en travl uge!

    SvarSlet